Mörtnäshöjden, Värmdö

Mörtnäshöjden – nu planerar vi för ytterligare en etapp

Bekvämt och modernt skärgårdsliv, 20 minuter från Slussen

Nu planerar vi för ytterligare en etapp på Mörtnäshöjden tillsammans med Skanska. Etapp 2 – 10 hus. Planerad försäljningsstart är 2023.

Genom att ta vara på närheten till skog och sjö samt kuperad mark skapas ett trivsamt område med ett bekvämt boende. Husen är ritade utifrån sin kontakt med platsen och gatustråket följer terrängen.

Fasaderna har en stilren liggande träpanel i kulörer som hämtats från den intilliggande skogens så som grå-gröna barr och mörkröda tallstammar. På det högresta pulpettaket ligger ett diskret betongtegel i mörkgrått. Fönstersnickerierna är vita liksom stående panel bredvid vissa fönster, en detalj som skapar balans i fasaderna.

Husen har en variationsrikedom som ger möjlighet till en personlig utformning. De vardagssmarta detaljerna är dock gemensamma, så som rymlig parkeringsplats för två bilar framför carporten. Lättillgänglig sophanteringen väl dold bakom förrådet. Samtliga hus har även en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt möjlighet att välja till en öppen spis. Här finns minst tre sovrum på övervåningen och ett extra gäst/arbetsrum på bottenplan. Tvättstuga och groventré ligger praktiskt planerade i anslutning till carporten.

Huset är 129 m2 och kommer vara lika som utsiktshusen i tidigare etapper – se information längre ner på sidan.

 

Området

 
Mörtnäshöjden ligger i attraktiva Mörtnäs med ett av Värmdös bästa lägen intill Mörtnäsviken och Grisslinge havsbad. Här bor du naturnära i ett rofyllt men samtidigt levande och expansivt område. Fina Krogen Grisslinge, Grisslinge värdshus och Systrarna Delselius charmiga café & Konditori är mycket uppskattade av såväl boende i området som besökare. Kuperad skogsterräng, närheten till innerskärgården och mycket goda kommunikationer till Slussen och därmed stadslivet, ger ett högkvalitativt boende. Det är även gång- och cykelavstånd till Mölnvik och Värmdö köpcentrum med ett stort utbud av butiker. I Mörtnäs direkta närområde finns flera förskolor och skola från förskoleklass upp till årskurs 9.
 

Aktiviteter

 
I Mörtnäs lever många ett aktivt sjöliv och det finns inte mindre än tre båtklubbar i området samt flera härliga sandstränder. Medlemmar i Mörtnäs Fastighetsägareförening ges dessutom exklusiv tillgång till en privat del av stranden. För den som trivs bättre längre upp på land erbjuder omgivningarna vackra promenadstråk samt flera stall och golfbanor.
 

Kommunikationer

 
Med bil eller direktbuss från Grisslinge tar du dig till Slussen på endast ca 20-25 minuter. I intilliggande Mölnvik finns infartsparkeringar och det pågår utbyggnad av Skurubron och vägsträckan mellan Mölnvik och Ålstäket, den så kallade Grisslingerakan. Redan goda kommunikationer blir allt bättre.

 

Information från tidigare etapper

 

Utsiktshusen – tidigare etapper

Utsiktshusen har en placering i sluttning ner mot Grisslinge. Här har den vackra utsikten prioriterats. På övervåningen kan ytan disponeras som ett fjärde sovrum alternativt ge vardagsrummet öppet upp till nock samt utrymme för en delvis inbyggd balkong på övervåningen.

Skogshusen – tidigare etapper

Skogshusen ligger placerade med baksidan mot den lummiga skogen. Husen bjuder på en väl tilltagen övre terrass samt en nedre altan i anslutning till vardagsrummet. Altanen är försedd med 1,40 meter höga insynsskyddade träskärmar.

För mer info kring projektet vänligen kontakta vår anlitade mäklare Erik Olsson.

Villor: 10 st (ytterligare 25 villor i tidigare etapper)

Boyta: 129 m2

Vill du veta mer?

Michael Blohm

Försäljning Stockholm

0707-77 34 36

michael.blohm@c4hus.se

Thomas Lindberg

Försäljning Stockholm

0707-50 82 75

thomas.lindberg@c4hus.se

Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar