Mörtnäshöjden

Uppdatering 20-09-09: Nu har vi öppnat försäljningen av Etapp 2 (bestående 3 Skogshus samt 3 Utsiktshus)! Första huset i denna etapp kommer att resas i början av december. Alla husen i etapp 1 är resta och hälften är inflyttade. Finplaneringen för området har påbörjats. För mer info kring projektet vänligen kontakta vår anlitade mäklare Erik Olsson

 

Mörtnäshöjden

Bekvämt och modernt skärgårdsliv, 20 minuter från Slussen

C4 Hus bygger nu 15 villor på Mörtnäshöjden. Genom att ta vara på närheten till skog och sjö samt kuperad mark skapas ett trivsamt område med ett bekvämt boende. Husen är ritade utifrån sin kontakt med platsen och gatustråket följer terrängen.

Fasaderna har en stilren liggande träpanel i kulörer som hämtats från den intilliggande skogens så som grå-gröna barr och mörkröda tallstammar. På det högresta pulpettaket ligger ett diskret betongtegel i mörkgrått. Fönstersnickerierna är vita liksom stående panel bredvid vissa fönster, en detalj som skapar balans i fasaderna.

Husen har en variationsrikedom som ger möjlighet till en personlig utformning. De vardagssmarta detaljerna är dock gemensamma, så som rymlig parkeringsplats för två bilar framför carporten. Lättillgänglig sophanteringen väl dold bakom förrådet. Samtliga hus har även en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt möjlighet att välja till en öppen spis. Här finns minst tre sovrum på övervåningen och ett extra gäst/arbetsrum på bottenplan. Tvättstuga och groventré ligger praktiskt planerade i anslutning till carporten.

Samtliga villor har terrasser i söderläge och finns som fristående hus med större tomt eller hus sammankopplade mellan carport och fasad.

Husens boendeytor varierar mellan 129 m2 och 132 m2.

Utsiktshusen

Utsiktshusen har en placering i sluttning ner mot Grisslinge. Här har den vackra utsikten prioriterats. På övervåningen kan ytan disponeras som ett fjärde sovrum alternativt ge vardagsrummet öppet upp till nock samt utrymme för en delvis inbyggd balkong  på övervåningen.

Skogshusen

Skogshusen ligger placerade med baksidan mot den lummiga skogen. Husen bjuder på en väl tilltagen övre terrass samt en nedre altan i anslutning till vardagsrummet. Altanen är försedd med 1,40 meter höga insynsskyddade träskärmar.

Området

Mörtnäshöjden ligger i attraktiva Mörtnäs med ett av Värmdös bästa lägen intill Mörtnäsviken och Grisslinge havsbad. Här bor du naturnära i ett rofyllt men samtidigt levande och expansivt område. Fina Krogen Grisslinge, Grisslinge värdshus och Systrarna Delselius charmiga café & Konditori är mycket uppskattade av såväl boende i området som besökare. Kuperad skogsterräng, närheten till innerskärgården och mycket goda kommunikationer till Slussen och därmed stadslivet, ger ett högkvalitativt boende. Det är även gång- och cykelavstånd till Mölnvik och Värmdö köpcentrum med ett stort utbud av butiker. I Mörtnäs direkta närområde finns flera förskolor och skola från förskoleklass upp till årskurs 9.

Aktiviteter

I Mörtnäs lever många ett aktivt sjöliv och det finns inte mindre än tre båtklubbar i området samt flera härliga sandstränder. Medlemmar i Mörtnäs Fastighetsägareförening ges dessutom exklusiv tillgång till en privat del av stranden. För den som trivs bättre längre upp på land erbjuder omgivningarna vackra promenadstråk samt flera stall och golfbanor.

Kommunikationer
Med bil eller direktbuss från Grisslinge tar du dig till Slussen på endast ca 20-25 minuter. I intilliggande Mölnvik finns infartsparkeringar och det pågår utbyggnad av Skurubron och vägsträckan mellan Mölnvik och Ålstäket, den så kallade Grisslingerakan. Redan goda kommunikationer blir allt bättre.

För mer info kring projektet vänligen kontakta vår anlitade mäklare Erik Olsson

Villor: 15 st

Boyta: 129 m2 - 132 m2

Vill du veta mer?

Michael Blohm

Försäljning Stockholm

0707-77 34 36

michael.blohm@c4hus.se

Thomas Lindberg

Försäljning Stockholm

0707-50 82 75

thomas.lindberg@c4hus.se

Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar