Glasberga Sjöstad – Slutsålt

SLUTSÅLT

Glasberga Sjöstad

Bo naturnära i funkishus med ”egen” sjö.

Glasberga sjöstad är en unik möjlighet att bosätta sig i en helt ny natur- och sjönära stadsdel. Här erbjuds lugna och familjevänliga kvarter med funkisinspirerade kedjehus. Kommunikationerna till Stockholm city är goda och bara minuter bort ligger Morabergs handelsplats.

Glasberga Sjöstad är en välkomnande stadsdel i trivsam och vacker boendemiljö. Området som tidigare varit obebyggd, har nyligen börjat byggas upp från grunden med småskalig arkitektur i fokus. Stadsdelen präglas av en levande omgivning med närhet till vatten och det Sörmländska böljande landskapet.

Stadsdelen ligger i östra Södertälje med 20 minuters resväg med pendeltåg till centrala Stockholm. Med bil via E4:an tar resan knappt 30 minuter. På andra sidan E4:an, vid Morabergs handelsplats, finns ett stort utbud av service, restauranger och butiker. Buss 759 avgår från Glasberga till bland annat östertälje Station och Södertälje centrum där det dessutom finns gott om gallerior, hotell, caféer och restauranger.

Med barnen i fokus
Glasberga Sjöstad är ett område för alla, stora som små. åkrar, ängar, skogsområden och sjöar lockar till motion, äventyr, avslappning, bad och fiske. Kommande lekplats, fotbollsplan, gång- och cykelvägar kommer att göra området familjevänligt och lättillgängligt. Förskolan ”mitt i byn” har plats för 140 barn i åldrarna 1-5 år och för att skapa extra trygghet tillämpas ”Lugna gatan-principen” i hela området. Det innebär att gatubilden anpassas för att ta hänsyn till gående och barn.

Husen
Kedjehusen i denna unika bostadsrättsförening följer den naturliga terrängen runt områdets helt egna Lilla Nysjön, som har sitt utflöde i Glasbergasjön alldeles i närheten. Trädgårdsstaden är förebilden eftersom man strävar efter en social, harmonisk och naturnära boendeupplevelse. Tomtytorna avgränsas därför med häckar för att göra kvarteren öppna och grönskande.

Etapp 1, B1-B18 tillhör de så kallade funkiskvarteren och håller en stilren arkitektur. Fasaderna har liggande träpanel i diskret gula och ockrafärgade toner. Taket har en välvd form som sätter extra karaktär på husen.

Husen om 127 kvadratmeter boyta är på alla sätt funkishus; snygga, stilrena och funktionella. Entrésidan är välkomnande med trädgård, huvudentré, balkong och en skyddande carport med groventré.

I utrymmet mellan carport och baksida finns en förrådsbyggnad om 3 kvadratmeter för cyklar och trädgårdsutrustning. Själva groventrén leder direkt in till ett praktiskt utrymme för klädvård som i sin tur ligger i anslutning till köksavdelningen.

Huvudentrén har en välkomnande framtoning som övergår i en öppen och ljus planlösning där köket öppnar upp sig mot matplats och vardagsrum med stora glaspartier och dörrar ut till baksidan. Till vänster i entrén finns en WC och till höger leder en trappa upp till övervåningen. Under delar av trappan återfinns smarta förvaringsutrymmen.

övervåningen är centrerad kring ett allrum med utgång till såväl terrassen på baksidan som balkongen på entrésidan. Här finns tre sovrum, varav master bedroom också har en utgång till terrassen. Allrummet har en flexibel lösning som tillåter möjligheten att dela av och på så vis skapa ytterligare ett sovrum eller arbetsrum. På övervåningen finns även WC/badrum.

Entré, klädvård, WC och badrum är belagda med klinkergolv och därutöver är det genomgående parkettgolv i hela huset.

Den 29 kvadratmeter stora terrassen är belagd med trätrall och har utsikt över trivsamma Lilla Nysjön. Samtliga tomter har anlagd gräsmatta på både fram- och baksida.

Bostäderna i etapp 1 beräknas vara inflyttningsklara från och med sommaren 2017.

Ladda ner broschyr

Vill du veta mer?

Michael Blohm

Försäljning Stockholm

0707-77 34 36

michael.blohm@c4hus.se

Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar