Björklinge – Slutsålt

Björklinge – Naturnära och barnvänligt

Björklinge, detta barnvänliga och natursköna samhälle ligger knappt 20 km från Uppsala. Vid infarten till Björklinge möts ni av Björklinge kyrka, en klassisk vy för er som kommer söderifrån. Här finns förskolor och grundskola ända upp till årskurs 9.

För den aktive finns gott om fritidsaktiviteter så som ishockey, fotboll, innebandy, bandy, motionsspår och mycket mer. På bekvämt avstånd ligger även Långsjön som förutom sitt populära bad och rika fiske även har det renaste sjövatten du kan hitta i Uppland.

NATUR OCH SERVICE
Naturen i Björklinge erbjuder en vacker skog med bra svampplockning och fina strövområden. I östra delen av Björklinge breder Långsjön ut sig. Här finns trivsamma badplatser, omklädningsrum, servering, bastu, campingplats, båtplatser samt mysiga fiskebryggor. Vintertid är det en populär plats för skridskoåkning. Långsjön har även det renaste sjövattnet man kan hitta i Uppland. Serviceutbudet i Björklinge erbjuder livsmedelsaffär, restauranger, bensinmack, frisörsalong, veterinärklinik, brandstation, äldreomsorg och mängder av småföretagare. Det finns även ett uppskattat bibliotek och behöver du söka vård finns distriktssköterskemottagning och barnavårdcentral.

AKTIVITETER
Föreningslivet är stort i Björklinge. Här finns Upplands näst störta ishockeyförening, SK Iron. även en mängd andra idrotter så som fotboll, bandy, innebandy, tennis, ridsport, bordtennis, orientering, friidrott, skidor med mera. I Björklinge finns även en skidbacke med lift och ett populärt elljusspår på 5 km.

KOMMUNIKATIONER
Länsväg 600, ”gamla E4an” som ritades redan på 1600-talet med linjal spikrakt ifrån Uppsala förbi Björklinge har numera rejält befriats från den tunga trafiken sedan hösten 2007 då nya E4:an öppnades. Nya E4an möjliggör för smidig och snabb pendling så väl till Gävle som till Uppsala och Stockholm. även goda bussförbindelser underlättar pendlingen till Uppsala med linjerna 801, 802, och 821.

FöRSKOLOR OCH GRUNDSKOLA
Här finns bra valmöjligheter för barnen med ett tiotal förskolor med pedagogiska inriktningar samt grundskola upp till 9:e klass. Närheten till skog och sjö används flitigt som en del i undervisningen. 2009 blev Björklinge skola en certifierad hälsofrämjande skola vilket innebär att skolan jobbar aktivt med hälsa i alla former, aktiviteter, förhållningssätt och synsätt.

VISSTE DU ATT
Sedan 1971 hör Björklinge församling till Uppsala kommun och har idag ca 5000 invånare.
Björklinges största industri är Setra såg.
Långsjön är på sina ställen hela 14 m djup.

Björklinge ligger i ett område som är rikt på fornlämningar från forntiden. Närmare 600 fornlämningar är bevarade, flertalet tämligen jämnt fördelade på gravfält av äldre och yngre järnålderns typ. Dessutom finns några boplatser från sten-, brons- och järnålder samt 14 vikingatida runstenar och ruiner av tre medeltida sätesgårdar.

Vi reserverar oss mot att någon bild kan innehålla något fel.

Friliggande villor

Boyta: 115 m2

Tomt: Upp till 430 m2

Rum: 4 st

Våningsplan: 2st

Vill du veta mer?

Hans öhlund

Projektledning/Försäljning

0730-21 58 46

hans.ohlund@c4hus.se

Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar