Utsiktshus med ljusinsläpp extra allt

Familjen Bidar Pino föll för ljusinsläppet och de stora fönsterna när de körde förbi byggplatsen ute på Värmdö. Efter en snabb försäljning av lägenheten kunde de sedan titulera sig ägare till sitt utsiktshus. Projekt Mörtnäshöjden ligger 20 minuter från Slussen i centrala Stockholm - skogshus eller utsiktshus, beroende på vilken förkärlek våra huskunder besitter.

Vad var det som gjorde att ni bestämde er för ert hus i projekt Mörtnäshöjden?
– Vi såg skylten ”Projekt Mörtnäshöjden” vid rondellen nedanför bygget och valde att svänga in för att se området. Väl i området träffade vi en utav ägarna till ett av utsiktshusen som bjöd in oss och vi blev helt förälskade i de stora fönsterna och ljusinsläppet. Därefter ringde vi vår mäklare för att sälja vår lägenhet för att snabbt hinna köpa ett av utsiktshusen.

Vad är det bästa med ert hus?
– De sociala och öppna ytorna med de stora fönsterna. Som bonus har vi världens bästa grannar.

Hur ser era planer med huset ut för sommaren?
– Packa upp de sista flyttkartongerna. Göra klart all inredning invändigt. Vi ska även bygga en trall vid framsidan och förhoppningsvis hinna bygga en trappa ner från terassen också.

Vad är dina bästa tips till de som ska bygga nytt hus?
– Ha ett flexibelt jobb eller var föräldraledig medan bygget pågår för att vara med under hela processen så inget blir fel. Tänk ut vilken känsla du vill få i huset innan alla val görs, då blir det lite lättare att ta alla hundratals beslut. Ta tips och inspiration från sociala medier.

 

Bilder lånade av @utsiktshus

Processbilder

Läs mer om projekt Mörtnäshöjden

Bekvämt och modernt skärgårdsliv, 20 minuter från Slussen - och utsiktshus eller skogshus beroende på smak och behov.

Läs mer
Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar