Slutsålt – Brf Svarta Hejan, Sölvesborg

Brf Svarta Hejan i Sölvesborg – en unik upplevelse

En känsla av att hitta hem till en gemenskap utan att göra avkall på sin privata sfär. Ett boende där man slår läger mitt i naturen och lever med omtanke om framtiden, sig själv och sina medmänniskor – det var vår vision med Brf Svarta Hejan i Sölvesborg. Kombinera det med tanken om social hållbarhet och vi kan erbjuda både mjuka värden som välbefinnande i kombination med funktionella värden som närheten till ett serviceutbud.

Brf Svarta Hejan:

• En harmonisk miljö där du bor nära havet, nästan mitt i skogen och alldeles intill stadskärnan, cykelvägar, buss, tåg, skolor, vårdcentraler, fritidsaktiviteter etc.

Arkitektritade personliga och vackra hus med material från naturens eget skafferi med lång hållbarhet både i kvalitet och utförande.

• Ett grönt område där du och din förening exempelvis kan utveckla egna odlingsytor eller trevliga inglasade rum för spontana fikastunder.

• Ett prisvärt boende anpassat för alla typer av familjer, åldrar och vilket gör värdeutvecklingen trygg och säker, även om man aldrig kanske kommer att vilja flytta någon annanstans.

”Man kan inte bo bättre än så här…”läs intervjun med Bodil, en av de nyinflyttade i Brf Svarta Hejan, här.

Ger framtidstro

Oavsett om du bor i eller besöker det nya området Svarta Hejan kommer du att känna glädje och framtidstro. Modern arkitektur i kombination med olika material och kulörer från äldre tiders gedigna trähusbebyggelser andas både trygghet och utveckling och ger en personlig känsla. Det funktionella är en viktig del men arkitekten har även prioriterat en ljus, öppen, glad och inbjudande totalupplevelse. En livsbejakande arkitektur. Mycket ljus genom ”uppglasade” ytor, öppna planlösningar med stora sammanhängande ytor. Fasaderna är utåtriktade och intresseväckande. Entréerna är placerade mot gården och parkeringsplatserna för att skänka liv och rörelse samt trygghet åt det offentliga rummet.

Du prioriterar läget och gemenskapen

Svarta Hejan är för Sverige ett unikt boende ur många perspektiv. Planen håller på ett naturligt sätt ihop gemenskapen och skapar jämlikhet utan känsla av opersonlighet där allt ser likadant ut. Till skillnad från många andra radhusområden finns här möjlighet att ge området en personlig karaktär i detaljerna. Läget är fantastiskt och för den som aldrig besökt Sölvesborg är det svårt att förstå hur nära det är både till lugnet men också till folkmyllret runt om på Listerlandet under sommartid.

Du bryr dig mycket om klimatpåverkan

Husen i Svarta Hejan genomsyras av en minimal klimatpåverkan. Exempelvis genom låg primärenergianvändning, vilket innebär:
– Låga värmeförluster
– Låga kylbehov
– Effektiv elanvändning

Du vill leva miljövänligt och bidra till en bättre värld

Med egna närproducerade grönsaker på gården och möjlighet att välja cykeln före bilen mår både din kropp och själ bättre. Förutsättningarna för att du själv ska kunna bygga en miljövänlig framtid är redan förberedda. Här kan man i gemenskap utveckla sin sophantering i befintliga miljöutrymmen i det tänk kring åter vinning som ligger i tiden.

Du gillar vacker arkitektur och väljer gärna naturliga material

Generösa uteplatser och terrasser för mysfrukost eller eftermiddagspaus. Husen byggs i trästomme med utvändig träpanel värmeoljeimpregnerad med Falu svart. Genom innovativa arkitektoniska och byggnadstekniska lösningar får du hög kvalité som maximerar den sociala upplevelsen där vi tar stora steg mot en variationsrik och hållbar stadsdel.

 

Boendet

Vår idé med kvarteret, förutom ett välplanerat boende, är att det ska vara lätt och tilltalande att umgås på ett enkelt sätt. Målet är att du ska känna dig hemma i området. Självklart kan man göra extra tillval men för att göra det enkelt har vi redan från början lagt en hög grundstandard. Valen är gjorda i balans och harmoni med husens arkitektur. Samtliga rum har vackra ekgolv förutom entré, tvättrum, dusch/wc samt badrum som är belagda med natursten och klinkergolv. De genomtänkta materialvalen ger vardagen extra lyx. Vitvaror och porslin är av hög kvalitet. Valen är gjorda med tanke på att det ska hålla i många år.

 

 

 

Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar