Falurött i historiska och lantliga omgivningar – Skräddarsytt

Linda och hennes familj bygger sitt faluröda drömhus på lantligt läge och med fantastisk utsikt över vidderna i historiska miljöer. Huset är skräddarsytt och inspirationen har hämtats både från andra husmodeller och vårt visningshus i Åhus. Köket och ryggåstaket skapar extra förväntan och nu ser familjen fram emot en smidig byggprocess som fungerar lika bra som förberedelsearbetet.

Berätta mer om ert hus.
Vårt hus är ett skräddarsytt falurött enplanshus med liggande panel. Vi har en öppen planlösning med stora sällskapsytor och 4 sovrum plus allrum och vardagsrum som inrymmer både stor familj när dom är på besök från storstaden samt vänner. Detta i kombination med den stora tomten vi har fått köpa som ligger lantligt med fantastisk utsikt gör detta till vårt drömhus.

Varför valde ni just detta huset?
Vi har hämtat inspiration från andra hus och då vi inte hittade något som exakt passade oss så valde vi att rita ett hus tillsammans med en dansk arkitekt. Då tog vi det som vi gillade i de olika husen och anpassade till vårt eget hus. I hall och vardagsrum blir det ryggåstak som ger en härlig rymd och ljusinsläpp. Viktigt för oss var bra förvaringsmöjligheter och det har vi verkligen fått in här med både klädkammare, förråd och kapprum.

Vad är viktigt under en husbyggarprocess tycker ni?
En öppen och transparent kommunikation är A och O och C4 Hus har verkligen gett oss gehör för våra tankar och ideér. Inte en enda gång under processen har det varit några missförstånd eller oklarheter. Vi har verkligen blivit lyssnade på och haft en väldigt bra dialog.

Vad ser ni mest fram emot nu?
Just nu är det oerhört skönt att vi äntligen kommit igång då det har varit en väldigt lång process för oss. Vi bygger i ett fornlämningsområde med väldigt gammal historia och flera arkeologiska utgrävningar har fått göras innan vi kunde komma igång med vårt bygge. Vi ser fram emot vårt kök som vi har hämtat inspiration ifrån från ert visningshus Villa Täppet – något som vi verkligen föll för i början av vår process när vi var på besök där. Vi är förväntansfulla på att öppna upp dörrarna i hallen och se ryggåstaket som sträcker sig rakt över till andra sidan med utgång till baksidan genom härliga fönsterpartier. Vi hoppas att byggprocessen, nu när den har satt igång, kommer vara lika smidig som förberedelsearbetet.

Processbilder

Läs mer om Skräddarsydda hus

Läs mer om Skräddarsydda hus

Du börjar med att träffa en arkitekt. Du får svara på frågor om placering på tomten, planlösning, antal rum, stil, design och materialval. Och inte minst vilken känsla du vill ha i ditt nya hem. Arkitekten kommer sedan tillbaka med ett grundförslag som du ger dina synpunkter på. Därefter utvecklar arkitekten grundförslaget och när du godkänt detta så är det dags att gå på djupet med detaljer och kalkyler. Vår säljare finns hela tiden med som kontakt och efter att vi kommit överens om helheten så tar vår byggledare över.

Läs mer
Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar