Vår väg mot vårt drömhus – Villa Lugnet

Familjen Feratovic/Ekberg byggde sitt drömhus Villa Lugnet uppe på höjderna med en vidunderlig utsikt över Kristianstadslätten. I Villa Lugnet har de hittat ett kvadratsmart boende som passar barnfamiljen och deras umgänge med familj och vänner.

Berätta om ert hus!
Vi valde att bygga Villa Lugnet 1, ett mindre kvadratsmart hus med 3 sovrum och öppen planlösning i kök och vardagsrum med ryggåstak som ger rymd och bjuder in till gemenskap. Köket vi valt har luckor i vitmålad ask tillsammans med en vit stenskiva. Golven i huset är genomgående i ljust furu. Huset har också bra förvaringsutrymmen i form av två stycken klädkammare och en stor tvättstuga. Huset rymmer även två badrum – helkaklade i en grå/beige platta med en vit inredning. Fasaden har vi valt att klä med stående panel tillsammans med ett bandtäckt plåttak. 


Vad var det som gjorde att ni valde just det huset?
Vi valde Villa Lugnet just för att vi var ute efter ett mindre hus som samtidigt erbjöd den planlösningen vi tänkt oss. Husets mitt består av kök och vardagsrum med stor sällskapsyta som ger rum åt hela vår familj och vänner! I ena delen av huset finns två av sovrummen med ett litet allrum i mellan, detta tyckte vi var perfekt att göra till barnens ”del” där det finns plats för lek, filmmys och övernattningskompisar. I andra delen av huset ligger då vårt sovrum med tillhörande klädkammare och badrum samt tvättstugan.

Vad är viktigt under en husbyggarprocess tycker ni?
För oss är det viktigt att vi får fram våra önskemål och idéer om hur vi tänker oss vårt hus och att få gehör för dessa och stöd för att få fram förslag som kan göra det möjligt. Tryggheten är också en viktigt faktor då vi vill känna att vi kan lämna vårt livsverk i händerna på någon som hjälper oss att förverkliga detta!


Hur har C4 Hus levt upp till detta?
C4 Hus stöttade oss i våra idéer och hittade förslag och lösningar på det som inte alltid var självklart. Det fanns också alltid en god kommunikation mellan oss, arbetsledaren och snickarna som gjorde ett fantastiskt jobb och samtidigt uppdaterade oss i processen. Vi är väldigt nöjda!

 

Interiörbilder

Exteriörbilder

Processbilder

Läs mer om Villa Lugnet

Läs mer om Villa Lugnet

Ett mångsidigt och yteffektivt 1-planshus med tre sovrum, allrum, vardagsrum, kök, bad, WC/Dusch, två klädkammare och klädvårdsutrymme. Vad sägs om den moderna exteriören - precis som familjen Feratovic/Ekberg?

Läs mer
Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar