Vår väg mot vårt drömhus – Villa Lugnet

Familjen Feratovic/Ekberg bygger sitt drömhus Villa Lugnet uppe på höjderna med en vidunderlig utsikt över Kristianstadslätten. I Villa Lugnet har de hittat ett kvadratsmart boende som passar barnfamiljen och deras umgänge med familj och vänner.

Berätta om ert hus!
Vi har valt att bygga Villa Lugnet 1, ett mindre kvadratsmart hus med 3 sovrum och öppen planlösning i kök och vardagsrum med ryggåstak som ger rymd och bjuder in till gemenskap. Köket vi valt har luckor i vitmålad ask tillsammans med en vit stenskiva. Golven i huset kommer vara genomgående i ljust furu. Huset har också bra förvaringsutrymmen i form av två stycken klädkammare och en stor tvättstuga. Huset rymmer även två badrum vilka kommer bli helkaklade i en grå/beige platta med en vit inredning. Fasaden har vi valt att klä med stående lärkpanel tillsammans med ett bandtäckt plåttak och svarta plåtdetaljer kring fönster och dörrar.


Vad var det som gjorde att ni valde just det huset?
Vi valde Villa Lugnet just för att vi var ute efter ett mindre hus som samtidigt erbjöd den planlösningen vi tänkt oss. Husets mitt består av kök och vardagsrum med stor sällskapsyta som ger rum åt hela vår familj och vänner! I ena delen av huset finns två av sovrummen med ett litet allrum i mellan, detta tryckte vi var perfekt att göra till barnens ”del” där det finns plats för lek, filmmys och övernattningskompisar. I andra delen av huset ligger då vårt sovrum med tillhörande klädkammare och badrum samt tvättstugan.

När det kommer till valet av panel så valde vi sibirisk lärk då det naturligt står emot väder och vind och med tiden får en fin grå nyans utan att vi behöver behandla. Likaså tänkte vi gällande tak och plåtdetaljer – att det blir så gott som underhållsfritt och med lång livslängd!

Vad är viktigt under en husbyggarprocess tycker ni?
För oss är det viktigt att vi får fram våra önskemål och idéer om hur vi tänker oss vårt hus och att få gehör för dessa och stöd för att få fram förslag som kan göra det möjligt. Tryggheten är också en viktigt faktor då vi vill känna att vi kan lämna vårt livsverk i händerna på någon som hjälper oss att förverkliga detta!


Hur har C4 Hus levt upp till detta?
C4 Hus har hittills hela tiden stöttat oss i våra idéer och hittat förslag och lösningar på det som inte alltid varit självklart. Det finns också alltid en god kommunikation mellan oss, arbetsledaren och snickarna som gör ett fantastiskt jobb och samtidigt uppdaterar oss i processen. Vi är såhär långt väldigt nöjda och är så spända på att få följa den fortsatta processen mot så småningom vårt nya fina hus, Villa Lugnet!

Läs mer om Villa Lugnet

Husserie:
Visa alla
Bästa hemmet
Hustyper:
Visa alla
1-plan
Boyta:
Visa alla
0-130 m2
Aktuella husvisningar
Datum för kommande visningar